6 sfaturi pentru inotatul de agrement

huge-swimming-pool-full-of-chinese

Majoritatea dintre noi suntem amatori cand vine vorba de inotatul sportiv intr-un bazin de 50 de metri. Chiar daca nu sunt scrise niciunde exista anumite reguli pe care trebuie sa le stim inainte de a porni:

  1. Vino cu echipamentul complet – slip/dres, casca, ochelari. Casca este obligatorie pentru a proteja filtrele bazinului de excesul de par si partenerii de inot de smocuri de par care sunt neplacute.
  2. Alegeti culoarul potrivit – inainte sa intri, uita-te in bazin si cauta persoanele care au un ritm asemanator cu al tau. E neplacut sa fii pe aceeasi culoar cu o persoana mult mai lenta sau mult mai rapida decat tine – tot timpul trebuie sa fi atent la ce face si el.
  3. Imparte culoarul – Daca sunteti 2 persoane pe un singur culoar, nu inota pe mijloc, ia-ti partea. Fii atent la maine si picioare si incearca sa inoti mai disciplinat. Nimeni nu vrea sa se trezeasca cu un picior sau o mana de la coleg.
  4. Inoata in cerc la 3 sau mai multi pe un culoar– Sunt momente cand nu vei fi singur in bazin si va trebui sa imparti un culoar cu 3 sau mai multi. Asta inseamna ca nu mai poti imparti culoarul pe jumatate, ci va trebui sa inoti in cerc, ca un sir indian – atentie, se inoata invers acelor de ceasornic!!
  5. Fa pauze doar la capete – Nu te opri in timpul unei ture sau rotatii. Fa tot posibilul sa iti dozezi pauzele la capete. E important si pentru antrenamentul tau, si pentru cei din jur sa nu trebuiasca sa se opreasca.
  6. Imparte capatul – Cand faci pauza bine meritata dupa bazinele facute, nu sta in mijlocul culoarului, fa loc pentru ceilalati care fac rotatia sau vor si ei sa faca o pauza.