Prescolari

Pentru a beneficia de o dezvoltare armonioasa, copiii au nevoie de sport. Va recomandam inotul, un sport sigur si eficient. Prin inot sunt antrenate toate grupele de muschi, iar miscarile sunt usurate de apa, care preia 70% din greutatea corpului. Practicarea inotului nu implica riscul de traumatizare a organismului, nu este generator de accidente musculare, articulare sau ale coloanei vertebrale.

Programele de educatie acvatica pentru prescolari au scopul de a-i ajuta pe micuti sa se familiarizeze cu apa, sa capete incredere in ei si sa socializeze cu alti copii, prin participarea la o serie de activitati sigure si placute, desfasurate in bazinul mic ,special amenajat pentru initiere, cu o adancime de 80cm si temperatura constanta de 32 C.

Programul contribuie la dezvoltarea deprinderilor de baza ale inotului si ale celor de siguranta in mediul acvatic, prin joc, exploatare si incurajare. Astfel, copiii au parte de lucruri inedite:

  • se bucura de experiente senzoriale si motrice adecvate fiecarui stadiu de dezvoltare
  • invata prin intermediul jocului cum pot explora mediul acvatic
  • se angajeaza intr-o activitate fizica regulata
  • se bucura de compania altor copii
  • isi dezvolta simtul autonomiei in apa
  • invata intr-o ambianta sigura si relaxata

Aceste activitati distractive si constructive se desfasoara pe etape, sub supravegherea atenta a instructorilor calificati, intr-o apa ideala din punct de vedere al igienei, culorii si al temperaturii.

Metodele de predare utilizate de instructorii de inot sunt adecvate fiecarui stadiu de dezvoltare, urmarind sa reflecte competentele fizice, emotionale si intelectuale ale copiilor prescolari.

Sedintele de inot destinate copiilor includ nu doar elemente care sprijina dezvoltarea psihomotorie, dar si bunastarea psihosociala.

Fiecare lectie este conceputa ca un joc, cel mai bun mijloc de a cuceri atentia copiilor!